Het bestuur heeft de laatste vergaderingen gesproken over de 3 V’s. Niet zoals je verwacht de V’s van Vriendschap en Verbondenheid maar over andere V’s. De voorzitter heeft hieronder uitgelegd waar deze V’s voor staan.

De eerste V staat voor Vertrouwen. Binnenkort vindt voor de tweede keer de enquête over sociale veiligheid plaat. Deze wordt uitgevoerd door de vertrouwenscommissie. Ik doe dan ook een beroep op ALLE leden om deze in te vullen. De uitkomsten zijn voor ons van groot belang in de vorming van het beleid hier op.

De tweede V staat voor Veiligheid. Deze discussie begon op de ALV in oktober en roept inderdaad veel vragen op. Vroeger was het namelijk zo dat een beheerder verantwoordelijk is voor de veiligheid en ontruimingen bij brand e.d. In de loop van de tijd is dat behoorlijk veranderd en zijn er geen beheerders meer in de avond aanwezig. De gemeente heeft als verhuurder de verantwoordelijkheid bij de verenigingen neergelegd. Dat betekent dat wij met zijn allen verantwoordelijk zijn voor het in werking zetten van alarm en het verrichten van een eventuele ontruiming. Wat dit inhoud zullen we binnenkort met trainers en andere betrokken doornemen en afstemmen.

De derde V staat ook voor Veilig, maar dan in combinatie: Volley Veilig. Volleybal is een risicosport en onderzoek laat zien dat de kans op een blessure twee keer zo groot is als bij een andere binnensport. Dat is hoog! Om hier wat aan te doen heeft de Nevobo een APP laten ontwikkelen door Veiligheid.nl uit Amsterdam. Deze app vormt daarmee gereedschap om in te spelen op het niveau van de speler(s) en ze te voorzien van de juiste warming-up voor wedstrijden en trainingen. A.d.h.v. van selecties kun je zelf de gewenste oefeningen naar boven halen en daar een training/warmingup op bouwen. Pilot projecten bij andere volleybalverenigingen geven een positief beeld. Helaas is het dan (nog) niet zo dat je kunt aantonen dat het aantal blessures daalt. Maar baat het niet, dan schaad het ook niet!

Download de app in de appstore en kijk of het bruikbaar is bij de wekelijkse volleybal trainingen / wedstrijden.