Corona updates | laatste update 19 maart

/, Verenigingsnieuws/Corona updates | laatste update 19 maart

Donderdag 19 maart:

Beste leden,

Gisteren is door de Nevobo besloten dat alle competities, waar wij aan mee doen, per direct zijn stopgezet. Dit betekent dat er na 6 april alleen vriendschappelijk een wedstrijd gespeeld kan worden, mits de datum van 6 april niet verlengd wordt.

De Nevobo vraagt haar leden om mee te denken om tot een zo eerlijk mogelijke indeling te komen. Opties zijn bijvoorbeeld:

1. Er zijn dit seizoen geen kampioenen en degradanten, ieder team komt in 2020-2021 in dezelfde competitie uit.
2. We hanteren de resultaten van een enkele competitie (volledige eerste seizoenshelft) om tot een eindstand te komen die de indeling voor volgend seizoen zal bepalen.
3. We hanteren de huidige stand in de competities.

Daarnaast zijn er misschien nog andere opties die hier niet genoemd worden. Je kunt meedenken door je reactie te geven onder het Nevobo bericht op Twitter of Facebook. Alle input wordt verzameld en volgende week wordt er een beslissing gemaakt over de competitie-indelingen voor het seizoen 2020-2021.

In overleg met de feestcommissie hebben we besloten het eindfeest van 18 april te verzetten. Er is nog geen nieuwe datum.

Steun elkaar en zoek regelmatig contact met elkaar in b.v. de diverse app-groepjes, videogesprekken etc.

Sterkte allemaal!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur


Woensdag 18 maart:

Competities Topdivisie en lager gestopt

De Nevobo maakt vandaag bekend dat alle competities van Topdivisie en lager per direct worden gestopt. Voor de Eredivisie is een alternatief play-off programma voorgesteld.

Vanwege het coronavirus kan in ieder geval t/m 6 april niet worden getraind en gespeeld. De laatste reguliere competitieronde staat op het programma voor 18 april. Na lang beraad is besloten dat er geen uitvoerbaar scenario bestaat om deze competities op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier tot een goed einde te brengen. De volleybalbond vraagt haar leden om actief mee te denken hoe er voor het seizoen 2020-2021 een eerlijke competitie-indeling kan worden gemaakt. Voor de Eredivisie is een alternatief play-off programma voorgesteld, dat, mits de omstandigheden het toelaten, eind april / begin mei kan worden gespeeld.

Meer info op: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/03/18/competities-topdivisie-en-lager-gestopt


Zondag 15 maart:

Beste leden,

Alle sportclubs in Nederland moeten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur de deuren sluiten. De maatregelen gelden minimaal tot en met 6 april en zijn daarmee ook een verlenging van de eerdere maatregelen. Deze maatregelen vloeien voort uit de beslissingen van het kabinet in de strijd tegen het Coronavirus.

Wij rekenen op jullie begrip en medewerking. Wij houden de actualiteiten omtrent deze problematiek en de actuele ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Vanzelfsprekend zal, indien de situatie daartoe aanleiding geeft, dit worden gecommuniceerd. Zodra er meer bekend is over een eventueel vervolg van de competities, dan zullen we dat natuurlijk ook laten weten.

We begrijpen dat dit tegen het gevoel in kan gaan en dat er teams zijn die naar oplossingen zoeken, of naar mazen in de ‘wet’. Als bestuur trekken wij de grens bij de sporthallen. Wil je met je team, of een gedeelte daarvan in de periode tot en met 6 april iets leuks ondernemen/ gezamenlijk sporten? Dan vragen wij iedereen om daar zelf een verantwoordelijke keuze in te maken binnen de richtlijnen die overal landelijk of lokaal gelden. Deze richtlijnen veranderen dagelijks, houd daar dus rekening mee.

We hopen als bestuur dat deze situatie zo snel mogelijk weer normaliseert zodat we de hallen weer kunnen openen en trainingen en wedstrijden kunnen hervatten. Tot die tijd wensen we al onze leden zo weinig mogelijk overlast en een goede gezondheid toe.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur


Donderdag 12 maart:

Beste leden,

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gezien, heeft Minister-president Rutte vandaag nieuwe maatregelen aangekondigd met betrekking tot het Corona virus in Nederland. Dit heeft ook gevolgen voor het volleybal:

Alle wedstrijden én trainingen zijn afgelast tot 31 maart.

Dit houdt ook in dat de trainingen van vanavond en het recreatietoernooi van aanstaande zaterdag NIET door gaat.

Gelieve dit zoveel mogelijk door te geven aan ouders & spelers.

Met vriendelijke groet,
Het VIVES bestuur.


Vrijdag 6 maart:

In de afgelopen week heeft het coronavirus ook Nederland bereikt. De Nevobo en daarmee wij als VIVES, volgen de landelijke richtlijnen van RIVM/GGD.

Op de website van RIVM staan alle vragen en antwoorden over o.a. het virus, wat te doen en de gebieden waar besmettingen zijn geconstateerd.

Advies: geen handen schudden, high fives en basishygiëne
We adviseren om handcontact zoveel mogelijk te vermijden, waaronder het handen schudden voorafgaand en na afloop van de wedstrijden voorlopig achterwege te laten. Wens op een andere manier de tegenstander en officials een prettige wedstrijd. Datzelfde geldt voor het bedanken na afloop.
Probeer verder zoveel mogelijk de hygiënemaatregelen in acht te nemen. Gebruik eigen spullen. Denk aan bidon/scheidsrechtersfluitje etc.

Basishygiëne
We raden sporters en publiek aan extra te letten op de basis hygiëne. De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
Het zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Meer informatie lees je op de site van de Nevobo en het RIVM.

2020-03-19T13:32:41+02:0018 maart 2020|Categorieën: Nieuws, Verenigingsnieuws|