Wanneer je de IJsselhal binnen loopt, dan kan het bijna niet missen dat je Cerile tegenkomt achter de bar. Ze zwaait al jaren de scepter in de IJsselbar en zorgt voor een gezellige en goede sfeer. Hoog tijd om ook eens met haar aan de bar te gaan zitten voor een kort interview.

  • Heb je zelf ook wel eens volleybal gespeeld ?

Ja, ik heb zelf ook gevolleybald bij de Recreatie, maar dat is al 30 jaar geleden en het was maar voor een paar weken.

Ik vond dat de ballen best hard op de onderarmen komen en ik ben toen gestopt. Het was wel een erg leuk team waarin oa. Nel Venus nog in meespeelde.

Daarvoor was ik ook heel sportief bezig geweest, ik heb jaren handbal gespeeld, ook in de IJsselhal en daarnaast deed ik nog aan wedstrijdzwemmen.

  • Wanneer en hoe ben je ooit begonnen in de IJsselhal ?

Doordat ik in de IJsselhal aan het handballen was, kwam ik Arthur tegen en we kregen al snel verkering. Arthur werkte daar achter de bar. Ik ben toen als 17 jarige mee gaan helpen in de IJsselbar en ben begonnen met het verkopen van snoep. In die tijd werkten wij in loondienst bij Willem en Annet van Vliet.

De bar was toen nog anders ingericht met minder ruimte bij de bar. Dat hebben we 8 jaar geleden veranderd zodat daar nu tafels kunnen staan. Wist je dat er in Spakenburg een precies dezelfde sporthal als de onze bestaat met nog de originele bar. Dion heeft daar foto’s van.

  • Je ziet veel van de vereniging, zijn er nog tips die je aan VIVES kan geven ?

Het leuke van VIVES is dat het een gezellige club is. Ook is het leuk dat ik veel leden, die nu in Heren 1 of Dames 1 spelen, nog als ukkies heb zien binnen komen bij de vereniging. Het is een echte familie vereniging. Blijkbaar wordt het volleybal van generatie op generatie doorgegeven.

Wel is het goed om minder te praten en gewoon meer te doen.

  • Wat doe je nog meer buiten VIVES ?

Naast het werk als barvrouw, organiseer ik ook 1x per maand een koffieochtend voor de ouderen die in de buurt van de IJsselhal wonen. Ook komt het regelmatig voor dat iemand iets te vieren heeft, en ons vraagt om het feest te verzorgen in de IJsselbar. Daarnaast doen we ook aan catering. De spullen om het eten warm te houden hebben we toch nodig in de IJsselhal voor de maaltijden tijdens de thuisspeeldagen, dus die kunnen we daar ook mooi voor gebruiken.

  • Stel dat je geen barvrouw was geworden, wat was je dan gaan doen ?

Als ik geen barvrouw was geworden, dan had ik zeker iets met mensen gedaan. Eigenlijk had ik fysiotherapeut willen worden, maar in die jaren vond ik jongens leuker dan leren. Achteraf ben ik ook wel blij dat ik nu niet de hele dag in een hok hoef te zitten en gewoon vanachter de bar van het uitzicht over de stadsvijver kan genieten.

Wel is er nog iets wat ik als fysiotherapeut heel graag had willen doen: De kuiten van heren 1 masseren. Dus mochten de kuiten vastzitten heren, meld je dan bij Cerile!

 

Foto:

Cerile in PartyShop feestkleding tijden het VIVESfest in de IJsselhal

Interview:

PR-Cie Vives – Wim van der Poel 12 oktober 2019