“Bas de Vreeze van Aarendonk Makelaardij speelde de laatste winnende set.”

Aarendonk Makelaardij is een begrip in IJsselstein en ook bij VIVES, als trotse sponsor met een bord langs het hoofdveld. En daar komt eind februari nog een leuke uitbreiding bij met voordelen voor de leden EN de vereniging. Achter deze samenwerking tussen VIVES en Aarendonk staat Bas de Vreeze. Deze vrijdagmiddag zaten we niet aan de bar, maar op kantoor voor een nadere kennismaking.

Hoe ben je zelf begonnen met volleybal ?

Ik komt uit een volleybal-familie uit het noorden van Nederland, op precies te zijn uit Emmer-Compascuum (red. voor mensen die niet weten waar dit is, het ligt iets ten oosten van Emmen).

Op mijn 6de was ik als mini al aan het volleyballen en speelde op mijn 17de in de promotie-klasse in het 2de team van Emmen. Daarnaast sla ik ook vaak een balletje op een beachvolleybaltoernooi.

Daarna ben ik steeds verder naar het zuiden afgezakt voor mijn werk en heb ik gevolleybald bij verschillende clubs in het land, onder andere in Doorwerth, Tiel en Vollenhove. Om uiteindelijk in het midden van het land in IJsselstein terecht te komen. Daar besloot ik om lid te worden van VIVES, om ook hier nieuwe mensen te leren kennen. En de gezelligheid in de zaal en kantine is werkelijk ongekend! Bij VIVES heb ik 2 seizoenen in Heren 3 en voormalig heren 4 gespeeld, maar ik ben nu (tijdelijk) gestopt vanwege gezinsuitbreiding en de drukke baan in de makelaardij. Maar ik kom terug!

Hoe ziet de Aarendonk organisatie eruit ?

Het zijn nog steeds drukke tijden in de makelaardij, ook bij Aarendonk, dat als kleinschalig makelaarskantoor met 6 collega’s mensen echt persoonlijk wil begeleiden bij het aan- en verkoopproces. Wij willen ook niet de grootste zijn maar wel de beste voor onze klanten en daarin groeien. Zo willen we ook een betrokken makelaar voor de regio zijn en zeker ook bij VIVES. Wij krijgen de meeste klanten via mond-tot-mond reclame, omdat klanten onze persoonlijke manier van werken als prettig ervaren. Dit naast inzet van de meest moderne marketing faciliteiten en unieke garanties op woningen. De volgende stap is dat wij ook alle woningzoekende VIVES leden een groot voordeel willen bieden, spreek mij gerust daarvoor eens aan.

Behalve de aan-/verkoop van huizen, doen we ook aan hypotheek advies , taxaties, verzekeringen en financieel advies/planning, dus ook daarmee kunnen wij jullie helpen en de vereniging een leuk extraatje leveren. (Zie www.aarendonk.nl voor meer informatie)

Heb je nog tips voor huizen kopers/verkopers ?

“Volg als eerste altijd je gevoel in de keuze voor een huis en locatie” dat is wat ik altijd aan potentiële kopers meegeef als we een huis bezichtigen. Dat is van belang, veel andere zaken kun je vaak wel kopen of later nog aanpassen. Nu is er bijvoorbeeld veel aandacht voor de energielabels en daar kunnen wij met ons Energie Advies bij helpen, om een bestaand huis nog energie zuiniger te maken. Ook daarbij kunnen wij je helpen wanneer je een leuke woning hebt gezien!

Wat is het belang van een goed verenigingsleven in IJsselstein ?

IJsselstein is een prettige, sociale stad om in te wonen, waar mensen elkaar nog op straat groeten. Als makelaar ben je vaak de stad aan het promoten en krijg ik die kwaliteit van onze stad ook vaak terug van kijkers die ons prachtige centrum voor het eerst bezoeken. De vele verenigen en activiteiten die hier georganiseerd worden dragen daar zeker aan bij. Ze zorgen ervoor dat IJsselstein echt leeft. We zien dat van de mensen die hier naar toe verhuizen er maar heel weinig mensen zijn die na een korte tijd weer vertrekken. Mensen blijven echt in IJsselstein plakken.

En dat mag dan weer niet in het volleybalveld, maar wel in de IJsselhal bij Cerile aan de bar.