Even voorstellen… De vertrouwenscontactpersonen van VIVES!

Addie van der Veen, speler Heren 1

Lisa de Gruijter, speelster van dames 5.

Wat doen de vertrouwenscontactpersonen binnen VIVES?
De vertrouwenscontactpersonen (VCP) binnen VIVES zijn het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Je kunt daarbij denken aan pesten en uitsluiting (ook digitaal), alle vormen van discriminatie, seksuele intimidatie, machtsmisbruik, agressie en alle andere nare gebeurtenissen. Addie en Lisa helpen je door middel van een vertrouwelijk gesprek bij het zoeken naar de mogelijkheden om de situatie aan te pakken. Ze zijn niet verantwoordelijk voor het oplossen van de situatie, maar als het nodig is verwijzen ze jou door naar de juiste plek. Twijfel er niet over of de situatie ernstig genoeg is, alles is bespreekbaar. Samen ga je kijken wat er nodig is.

Neem dus gerust contact op met Addie of Lisa door ze aan te spreken in de hal of via het emailadres:
vertrouwenspersoon@vives-volleybal.nl

Gedragsregels.
Bij thuiswedstrijden liggen er gedragsregels in de IJsselhal. Wij vragen VIVES leden, maar ook bezoekers en scheidsrechters om deze gedragsregels te lezen en zich daaraan te houden. Zo zorgen we er met elkaar voor dat het een leuke en sportieve dag wordt! Lees hier de gedragsregels op de website.

Vertrouwenscontactpersoon Nevobo. 
Bij de Nevobo is Janine Pleizier de VCP. Zij is te bereiken via mail of telefonisch op 06 46317335.

Chat met Fier
De chat is bedoeld om het voor kinderen, jongeren en volwassenen makkelijker te maken om hulp te zoeken bij misbruik of ander grensoverschrijdend gedrag in de sport. Ook mensen, die actief zijn als trainer, coach of vrijwilliger kunnen terecht op de chat als ze vermoeden dat er in hun directe omgeving iets gebeurt dat niet oké is. Chatten kan via https://centrumveiligesport.nl/

Vertrouwenspunt NOC NSF
Slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag of sportclubs die hiermee worden geconfronteerd adviseren we om direct melding te doen of advies te vragen bij de vertrouwenscontactpersoon van de club of bond, of bij de politie.

Medewerkers van het Vertrouwenspunt Sport bieden een luisterend oor, hebben een adviserende rol en kunnen doorverwijzen, bijvoorbeeld naar de politie of de sportbond voor eventuele vervolgstappen of voor slachtofferhulp. Uiteindelijk liggen de beslissingen om wel of geen vervolgstappen te nemen bij degene die contact heeft gezocht met het Vertrouwenspunt Sport. Medewerkers van het Vertrouwenspunt Sport kunnen hierbij ondersteunen.

Het Vertrouwenspunt Sport is bereikbaar via:
Telefoon: 0900-202 55 90
WhatsApp: 06-53646928
E-mail: vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl

Het kan ook volledig anoniem via www.speakupfeedback.eu/web/vertrouwenspuntsport

Ook VIVES heeft gedragsregels. Bekijk hieronder de uitgebreide gedragsregels en de gedragsregels tijdens thuisspeeldagen.