Even voorstellen… De vertrouwenscontactpersonen van VIVES!

Henk van Amerongen, oud speler en oud trainer van VIVES.

Manouk Boverhof, speelster van dames 2.

Wat doen de vertrouwenscontactpersonen binnen VIVES?
De vertrouwenscontactpersonen zijn er om leden op te vangen die een klacht hebben over bijvoorbeeld agressie/geweld/of seksuele intimidatie. Henk en Manouk helpen bij het zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen of om je door te wijzen. Zit je dus ergens mee, en heeft dit met bovenstaande onderwerpen van doen? Schroom niet, en zoek contact met Henk of Manouk. Zij zijn te bereiken per mail: vertrouwenspersoon@vives-volleybal.nl of je kan ze natuurlijk ook altijd even aanspreken in de hal.

Gedragsregels.
Bij thuiswedstrijden liggen er gedragsregels in de IJsselhal. Wij vragen VIVES leden, maar ook bezoekers en scheidsrechters om deze gedragsregels te lezen en zich daaraan te houden. Zo zorgen we er met elkaar voor dat het een leuke en sportieve dag wordt! Lees hier de gedragsregels.

Vertrouwenscontactpersoon Nevobo. 
De Vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen de sportvereniging of sportbond het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten.

Bij ons, de Nevobo, is Janine Pleizier de VCP, te bereiken via mail of bel 06  4631 7335.

Chat met Fier
De chat is bedoeld om het voor kinderen, jongeren en volwassenen makkelijker te maken om hulp te zoeken bij misbruik of ander grensoverschrijdend gedrag in de sport. Ook mensen ,die actief zijn als trainer , coach, vrijwilliger kunnen terecht op de chat als ze vermoeden dat er in hun directe omgeving iets gebeurt dat niet oké is. Chatten kan via https://centrumveiligesport.nl/

Vertrouwenspunt NOC NSF
Slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag of sportclubs die hiermee worden geconfronteerd adviseren we om direct melding te doen of advies te vragen bij de vertrouwenscontactpersoon van de club of bond, of bij de politie.

Medewerkers van het Vertrouwenspunt Sport bieden een luisterend oor, hebben een adviserende rol en kunnen doorverwijzen, bijvoorbeeld naar de politie of de sportbond voor eventuele vervolgstappen of voor slachtofferhulp. Uiteindelijk liggen de beslissingen om wel of geen vervolgstappen te nemen bij degene die contact heeft gezocht met het Vertrouwenspunt Sport. Medewerkers van het Vertrouwenspunt Sport kunnen hierbij ondersteunen.

Het Vertrouwenspunt Sport is bereikbaar via:
Telefoon: 0900-202 55 90
WhatsApp: 06-53646928
E-mail: vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl

Het kan ook volledig anoniem via www.speakupfeedback.eu/web/vertrouwenspuntsport

Ook VIVES heeft gedragsregels. Bekijk hieronder de uitgebreide gedragsregels en de gedragsregels tijdens thuisspeeldagen.

GEDRAGREGELS VIVES
VIVES thuisspeeldagen gedragregels