Commissies

Ook een vrijwilliger worden?

Om als vereniging te kunnen blijven boeien, te verbinden en te presteren en om ons beleid uit te voeren, zijn er altijd mensen nodig. Leden, familieleden of andere betrokkenen. Heb jij interesse om lid te worden van één (of meer) van onderstaande commissies? Dan kun jij contact opnemen met vrijwilligerscommissie of benader de commissieleden via het contactformulier onderaan de vacaturetekst.

Interesse? Neem dan contact op met de vrijwilligerscommissie per mail.

Commissies

Kampcommissie

Wat houdt de taak precies in:

Deze commissie organiseert ieder jaar het allerleukste weekend van VIVES. Wij gaan op kamp met alle jeugdleden van de jongste (6 jaar) tot de oudste (18 jaar). Wij proberen twee kampen te organiseren, zodat de jonge jeugd en de oudere jeugd apart van elkaar op kamp kunnen. In de commissie vergaderen we altijd onder het genot van een heerlijk eigengemaakt diner. Tijdens het diner bespreken […]

Wedstrijdsecretariaat

Wat houdt de taak precies in:

Je bent de spin in het web voor het inplannen van wedstrijden en het inschrijven van de teams. Je hebt contact met de TC en de Nevobo om dit in goede banen te leiden. Daarnaast regel je de zaalhuur en onderhoud je contact daarover met de gemeente.

Wie zoeken leden die:

Het leuk vinden om te puzzelen met een planning, en te werken met schema’s.

Hoeveel tijd […]

Jeugd Technische commissie

Wat houdt de taak precies in:

De JTC houdt zich bezig met het reilen en zeilen van de Jeugd binnen Vives. Naast het maken van de teamindelingen houdt de JTC zich ook bezig met het vinden en behouden van trainers. De jeugdtrainers vormen, naar de mening van de JTC, de belangrijkste pijler binnen de vereniging. Daarom vinden wij het opleiden van deze trainers (VT2 of VT3) erg belangrijk. De contacten met […]

Commissie van Beroep

Wat houdt de taak precies in:

Als er leden door het bestuur geroyeerd worden bijvoorbeeld vanwege seksuele intimidatie. Kunnen deze leden bij een onafhankelijke commissie in beroep gaan tegen dit besluit.

Wie zoeken leden die:

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt:

Alleen nodig indien er een dergelijke situatie zich voor doet binnen de vereniging.

Huidige leden van de Commissie van Beroep:

Frans Huls

Janco Huiden

Dominique Niessen

Interesse?

Herken jij jezelf in één van deze punten […]

Vrijwilligerscommissie

Wij zoeken voor de vrijwilligerscommissie 4 nieuwe leden uit de competitie, recreatie en jeugd. Ook ouders van jeugdleden zijn van harte welkom in de vrijwilligerscommissie!

Wat houdt de taak precies in:

De vrijwilligerscommissie heeft een ondersteunende rol binnen de vereniging. Je houdt contact met andere commissies en helpt met het vinden van nieuwe vrijwilligers. Samen met het bestuur kijk je naar de mogelijkheden die er liggen om nieuwe vrijwilligers voor de vereniging […]

Kledingcommissie

Wat doet de kledingcommissie?

De kledingcommissie houdt zich bezig met allerlei taken rondom het uitgeven, innemen of ruilen van wedstrijdshirts. Je kunt bij de commissie terecht wanneer je als nieuw lid een nieuw wedstrijdshirt wilt aanvragen, als je lidmaatschap stopt en je je wedstrijdshirt wilt inleveren of wanneer je je wedstrijdshirt wil ruilen wanneer deze te klein, te groot of beschadigd is.

Ook houdt de kledingcommissie zich bezig met het organiseren […]

Vertrouwenscontactpersoon

Wat houdt de taak precies in:

Je bent aanspreekpunt voor alle leden van VIVES. Is er sprake van een conflict, grensoverschrijdend gedrag of andere ongewenste situaties binnen de vereniging? Dan ben jij de aangewezen persoon om hier bij te springen. Daarnaast regel je de aanvragen voor VOG’s en houd je 1x per jaar een enquête onder de leden over het sportklimaat binnen de vereniging.

Wie zoeken leden die:

Communicatief sterk zijn en […]

Jeugdactiviteitencommissie

Wat houdt de taak precies in:

Deze commissie organiseert verschillende jeugdactiviteiten. Het doel van deze activiteiten is om de jeugd plezier te laten ervaren. Daarnaast is het belangrijk om binding te creëren tussen de jeugdleden en de vereniging in zijn geheel. Deze commissie organiseert meerdere activiteiten gedurende het jaar, welke per activiteit georganiseerd kunnen worden. Wij zijn als commissie afhankelijk van vrijwilligers die bij activiteiten ondersteunend zijn.

Wie zoeken leden die:

Toernooicommissie

Wat houdt de taak precies in:

Als lid van de toernooicommissie ben je bezig met het organiseren van drie grote toernooien en twee verenigingstoernooien. Je bent van begint tot het eind betrokken bij de organisatie hiervan. Punten die hier bij komen kijken, zijn: afstemmen met wedstrijdsecretariaat voor een datum/zaalruimte. Uitnodigingen maken, versturen en zorgen dat het op zoveel mogelijk platformen verspreid wordt. Je stemt dit af met de PR-commissie. Tot slot […]

Sponsorcommissie

Wat houdt de taak precies in:

De Sponsorcommissie van volleybalvereniging VIVES uit IJsselstein is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen omtrent sponsoring. Het algemene doel van de commissie is om bedrijven aan te trekken uit IJsselstein en omstreken, welke VIVES een warm hart toe dragen. Dit met als resultaat dat zij door middel van financiële steun onze volleybalvereniging op verschillende manieren gezond houden.

Subtaken:

  1. Aantrekken en benaderen nieuwe sponsoren
  2. Contact onderhouden met […]

Kascontrolecommissie

Wat houdt de taak precies in:
Als lid van de kascontrolecommissie voer je één keer per jaar een kascontrole uit over de financiële boekhouding van de vereniging. Na twee jaar eindigt jouw rol in de kascontrolecommissie om de doorloop in deze commissie hoog te houden.

We zoeken leden die:
Verstand hebben van financiële zaken/boekhouding en die nauwkeurig kunnen werken om goed verslag te kunnen uitbrengen over de financiële boekhouding van VIVES.

Hoeveel tijd ben […]

Feestcommissie

Wat houdt de taak precies in:

In de feestcommissie ben je verantwoordelijk voor de feesten bij VIVES. Denk hierbij aan het eindfeest aan het eind van het seizoen of een feestelijke gelegenheid tussendoor. Je werkt met de commissie samen met de Bar IJsselhal en maakt afspraken over het feest. Daarnaast ben je in contact met eventuele andere partijen die het feest ondersteunen.

We zoeken leden die:
Die weten hoe ze een feestje neer […]

Materiaalcommissie

Wat houdt de taak precies in:

De materiaalcommissie draagt zorg voor de materialen die wij binnen VIVES gebruiken om te kunnen volleyballen. We controleren of het materiaal goed is en blijft. Er zijn verschillende kleine activiteiten, die goed opgedeeld kunnen worden over meerdere leden die een kleine taak willen uitvoeren. Twee keer per jaar is er een overleg met het bestuur over de stand van zaken.

De taken:

  • Aanschaf klein materiaal voor […]

PR-commissie

Wat houdt de taak precies in:

De PR-commissie is verantwoordelijk voor zowel de interne als de externe communicatie van VIVES. Doel van de PR-cie is om de leden van de vereniging zo volledig mogelijk op de hoogte te houden van de gang van zaken binnen de vereniging. Dit gebeurt via verschillende kanalen, zoals de website, social media en de nieuwsbrief. Daarnaast zorgen we in grote lijnen voor de externe communicatie van […]

Recreanten Technische Commissie

Wat houdt de taak precies in:

De RTC zorgt voor coördinatie van de recreatie teams. Dit betekent onder andere het verwelkomen  van nieuwe leden, de doorstroom regelen van leden naar andere teams, jaarlijks de teamsamenstelling maken, regelen wedstrijdleiding toernooidagen, aanspreekpunt voor de recreanten trainers, tekstjes maken voor de nieuwsbrief en contact houden met andere commissies. Ieder lid van de RTC is aanspreekpunt voor een aantal recreantenteams.

Wie zoeken leden die:

Bij voorkeur […]

Ga naar de bovenkant