VIVES heren 1 heeft de langste adem

Home » VIVES heren 1 heeft de langste adem

Het is weer zaterdag, wedstrijddag. Dit seizoen hebben we al op veel bijzondere tijdstippen mogen beginnen aan onze wedstrijd. Ook deze zaterdag weer. In menig huishouden werd de zaterdagmiddag opgeofferd, zodat om 14:45 tegen de eerste reserves van VV Utrecht kon worden aangetreden. Helaas bleek de damestak van diezelfde vereniging daar andere ideeën over te hebben. Omdat de zaterdagmiddag op dat moment toch al naar de knoppen was, werd besloten daar dan maar rustig op te wachten. Een nette 45 minuten later werd dan eindelijk toch aan de wedstrijd begonnen.

Vanaf het eerste moment liet VIVES zien niet als makke lammetjes naar de slachtbank geleid te willen worden. Met een goede servicedruk werd de trotse koploper van de tweede divisie het vuur aan de schenen gelegd. Leg daar een werklust in de blokkering en verdediging bovenop en een nette voorsprong werd er in de eerste set genomen. Aan het einde van de eerste set wist Utrecht de passlinie nog wat te ontregelen, maar de setwinst kwam echter geen moment (22-25) in gevaar.

De tweede set werd met wat tactische wijzigingen begonnen. De servicedruk van Utrecht bleef hoog, waardoor de goedlopende middenas wat minder goed bediend kon worden. Aan alle kanten slopen er wat persoonlijke foutjes in, waardoor VV Utrecht de tweede (25-20) en uiteindelijk ook de derde (25-23) set in de wacht wist te slepen.

Toch was het vuur en de energie bij VIVES nog niet verdwenen. In de wetenschap dat er eigenlijk alleen nog maar gewonnen kon worden, werd er vrij aan de vierde set begonnen. Dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren, was in de tweede en derde set ook al duidelijk geworden. Net als in de eerste set was het VIVES dat een klein gaatje wist te slaan. Echter waren het de aanvallers van VV Utrecht die enkele cadeautjes niet wisten uit te pakken, waardoor het VIVES was dat uiteindelijk (23-25) met de setwinst aan de haal wist te gaan.

Daar waar het VV Utrecht was dat het eerste speldenprikje wist uit te delen in de vijfde set, was het VIVES dat met enkele mokerslagen als eerste de score voor de kantwissel wist te bereiken. Het gaatje dat bij die kantwissel was geslagen, werd met een grote vechtlust verdedigd. VV Utrecht was in staat om het eerste setpunt van VIVES nog weg te werken, maar uiteindelijk bleek de uiterst productieve middenas niet te stoppen, waardoor de set (12-15) en dus de wedstrijd een prooi werd voor VIVES.

Voor de scorebordjournalist misschien een verrassende uitslag, voor VIVES echter de bevestiging dat met hard werken en goed teamspel de competitie nog niet gespeeld is. Het aanwezige publiek werd vandaag getrakteerd op eindelijk weer een mooie pot volleybal en misschien nog wel veel belangrijker, 3 punten! VIVES stijgt een plekje op de ranglijst, maar het moge ondertussen duidelijk zijn dat dit in deze knotsgekke competitie nog helemaal niets zegt. De komende twee weken verplaatst VIVES het gekkenhuis van de tribune naar de kroeg, maar niet getreurd: op 9 maart staat de volgende wedstrijd weer op het programma. In de IJsselhal wordt dan geprobeerd Spaarnestad met zo weinig mogelijk punten terug te sturen naar Haarlem. Kun je tot die tijd niet wachten, check dan regelmatig onze Instagram om op de hoogte te blijven van onze fratsen.

2019-02-17T00:26:46+00:0017 februari 2019|Categorieën: Nieuws, Wedstrijdverslag|