Afgelopen zaterdag ging VIVES op bezoek bij een oude bekende, namelijk Servia in Vianen. Vorig seizoen heeft heren 1 maar liefst 3 keer tegen dit team gespeeld, 2 keer een oefenwedstrijd en eenmaal in de beker. In de competitie heeft Servia zijn draai nog niet gevonden terwijl VIVES bovenin goed meedoet. De mannen reisden dan ook met veel vertrouwen af naar de andere oever van de Lek.

Coach René stuurde de volgende namen het veld in: Joël als spelverdeler, Daan op diagonaal, Mitchel en Thijs als buitenaanvallers, Hylke als libero en Addie en Remco op midden. Remco verving hierbij Thijme, die op dinsdagavond na een onnavolgbare actie geblesseerd was geraakt aan zijn enkel. VIVES kwam sterk uit de startblokken, vooral serverend was het de betere en liep daardoor in no-time uit tot een 24-13 voorsprong. Daarna had het enige moeite om het laatste punt te scoren, maar besloot de set met een stand van 25-16.

Een sterke start, en dus geen reden tot verandering in de 2e set. Servia dacht hier toch anders over, het kreeg de servicepass van VIVES onder controle en begon zelf juist meer servicedruk te tonen. De Vianezen hadden met 19-14 een aardig gaatje te pakken, gelukkig kon Daan met een goede serviceserie de mannen terugbrengen in de wedstrijd (19-19). Servia was echter niet van slag geraakt en pakte de set alsnog met 25-20. Een flinke domper voor VIVES, die in de 3de set uit een ander vaatje zouden moeten tappen.

Jammer genoeg gingen zowel VIVES als Servia verder waar ze gebleven waren. De rollen waren ten opzichte van de 1ste set volledig omgedraaid, het was nu Servia wat sterk serveerde, VIVES deed dit dramatisch en wist 12 keer achter elkaar geen punt te scoren op zijn eigen service, onder meer door een niet bij dit niveau passend aantal foutservices. Dat de heren 1 deze set met slechts 25-19 mag eigenlijk een wonder heten.

In de 4e set leek VIVES het hebben opgegeven, Servia kwam juist in een flow en denderde over de IJsselsteiners heen. Een beschamende 25-15 was het gevolg en Vives droop teleurgesteld af.

Gauw vergeten dus, en dat ging sneller dan verwacht aangezien het Grolsch-bier op de verjaardag van veertiger Thijs rijkelijk vloeide. Donderdag wacht alweer de volgende tegenstander. Fusieteam Kalinko-Haaglanden komt op bezoek in de IJsselhal. Aanvang 21:30, tot dan!