Op woensdagmiddag 19 april vond het School Moves Volleybaltoernooi 2017 plaats. Meer dan 100 kinderen van diverse basisscholen uit IJsselstein streden daar om de prijzen. Fanatiek en enthousiast aangemoedigd door klasgenootjes, juffen en meesters, ouders, opa’s en oma’s probeerden zij de volleybal technieken geleerd tijdens de clinic’s de afgelopen weken toe te passen en punten te maken.

Winnaars categorie Groep 5/6
1e plaats Agnesschool 3
2e plaats Agnesschool 4
3e plaats De Touwladder 1

Winnaar categorie Groep 7/8
1e plaats Agnesschool 8
2e plaats De Tandem 5
3e plaats De Trekvogel 1

School Moves Volley 2017, volleybal op basisscholen is op maandag 6 maart gestart. Volleybal vereniging VIVES organiseerde gedurende 6 weken een schoolvolleybalprogramma waarin het Cool Moves Volley en Smashball wordt aangeboden aan alle basisscholen. Tijdens clinics op school hebben kinderen tussen de negen en twaalf jaar kennis gemaakt met de basistechnieken van het volleybal. Binnen dit scholenprogramma gingen enkele trainers van VIVES naar alle scholen toe, waar zij meerdere clinics verzorgden.

De inschrijving door scholen voor deelname aan de clinic’s was overweldigend. 44 groepen van 8 basisscholen hebben 2x een clinic gekregen. De groepen die hebben meegedaan, reageerde zonder uitzondering heel enthousiast en de kinderen deden fanatiek de oefeningen op techniek en de spelvormen.

De winnaars van het lokale toernooi mogen nu uitkomen op het Provinciaal kampioenschap School Moves Volley in Benschop op zaterdag 13 mei. De nummers 2 en 3 komen op de reservelijst te staan. De nummers 1 en 2 van de Provinciale kampioenschappen kwalificeren zich mogelijk voor het NK SMV op zaterdag 24 juni 2017.

 

De foto’s van Peter van Zijl zijn hier te bekijken: https://goo.gl/photos/jHNNMPt6R59v18mC9